Payday loans

MPT

Almenük

Magyar Pszichológiai Társaság
1064 Budapest, Izabella u. 46.
Postacím: 1241 Budapest, Pf. 50
Tel.: (+36) 1 461 4521
11991102-02102696-00000000 (ERSTE)
E-mail küldése
Please wait while JT SlideShow is loading images...
A Tesztbizottság megkezdte a pszichológiai mérőeszközök minősítésétMagyar Pszichológiai TársaságAz MPT a FacebookonMagyar Pszichológiai Társaság
Ön itt áll:

Követelmények

Az EFPA kidolgozott egy közös platformot és felállított egy minimum-követelményrendszert, amely a szakmai minősítés automatikus elismeréséhez vezet.

  1. Pszichológusi diploma (5 éves képzés vagy azzal egyenértékű 300 kredit).
  2. Minimum 1 év időtartamú felügyelt szakmai gyakorlat.
  3. Etikai, erkölcsi normáknak való megfelelés.
  1. A Pályázó (az a személy, aki az EuroPsy tanúsítványt igényli) sikeresen elvégzett egy nemzetileg akkreditált pszichológia szakos egyetemi képzést egyetemen vagy annak megfelelő intézményben, és ennek eredményeként megkapta a „pszichológus", illetve egy azzal egyenértékű címet vagy képesítést. A képzés hossza legkevesebb öt teljes tanév (300 ECTS).
  2. A Pályázó igazolni tudja, hogy egy évig (vagy azzal egyenértékű ideig, azaz legalább 1500 órában) szakmai gyakorlatvezető mellett pszichológusi tevékenységet végzett, és ez idő alatt a szakmai gyakorlatvezető értékelése alapján kielégítő teljesítményt nyújtott. A szakmai gyakorlatvezetőnek egy formanyomtatvány segítségével kell értékelnie a pályázó kompetenciáit. Felügyelt szakmai gyakorlatnak az számít, ha a pszichológusi diplomával rendelkező személy legalább egy évet (azaz legalább 1500 órában) dolgozott a pszichológia valamely szakterületén, szakmai gyakorlatvezető irányításával (de ez az időszak ne legyen régebbi, mint a beadás dátumát megelőző 5 év).
    Szakmai gyakorlatvezetőnek minősül az a szakpszichológus, akit a Magyar Pszichológiai Társaság annak minősít. A minősítés elnyerésének fő kritériuma: szakpszichológusi diplomával rendelkező gyakorló szakember, aki már legalább 5 éve önállóan, gyakorló pszichológusként dolgozik valamely szakterületen és tagja az MPT-nek. Szakmai gyakorlatvezető az a személy, akinek munkája ellátása mellett van ideje és lehetősége arra, hogy a felelősségteljesen irányítsa a gyakornok munkáját.
  3. A Pályázónak írásban kell nyilatkoznia arról, hogy tudomásul veszi az EFPA Szakmai Etikai Kódexében foglaltakat, valamint hogy a Magyar Pszichológia Társaság etikai szabályzatával összhangban cselekszik.
  4. Mivel az EuroPsy tanúsítvány odaítélése a Magyar Pszichológiai Társaság kompetenciája, ezért szükséges, hogy a pályázó tagja legyen a Társaságnak.
 

Aktuális hírek

Legolvasottabb hírek