Payday loans

MPT

Please wait while JT SlideShow is loading images...
A Tesztbizottság megkezdte a pszichológiai mérőeszközök minősítésétMagyar Pszichológiai TársaságAz MPT a FacebookonMagyar Pszichológiai Társaság
Ön itt áll: Szervezet Szekciók Gyógypedagógiai Pszichológiai

Gyógypedagógiai Pszichológiai Szekció

Elnök:
Radványi Katalin
ELTE Bárczi Géza Gyógypedagógiai Főiskolai Kar

E-mail: radvanyi[kukac]barczi.elte.hu

Titkár:
Mlinkó Renáta
E-mail: rmlinko[kukac]gmail.com

 
A Gyógypedagógiai Pszichológiai Szekció keretében elsősorban az átlagostól eltérő fejlődésű, érzékszervi-, mozgás-, kognitív-, beszéd és nyelvi - valamint pszichés fejlődési zavarokat mutató, illetve autista személyek diagnosztikájának, fejlődésének és fejlesztésének kérdésköreit érintjük. Feladatunknak tekintjük az új diagnosztikus eljárások kidolgozásában való részvételt, valamint a fogyatékosságügy terén használt fogalmak, szakterminusok korszerű használatának megvitatását, állásfoglalás kialakítását.

A kompetenciaterületek az egész életívet átölelik: a korai fejlesztéstől kezdve az időskorban előforduló pszichés problémákig kiterjedt vizsgálatokat végzünk, melyek az érintett személyek, valamint családjaik életminőségét vannak hivatva javítani.

A Gyógypedagógiai Pszichológiai Szekció együttműködésben és egymás eredményeit felhasználva kíván együttműködni a Magyar Pszichológiai Társaság más szekcióival, amelyekkel kutatási eredményeiket kicserélve a pszichológia tudományán belül hatékony, pozitív irányú előrelépéseket tehetünk az érintett populáció érdekében. Ilyenek: Fejlődéslélektani Szekció, Iskolapszichológiai Szekció, Szociálpszichológiai Szekció, Tanácsadás Pszichológia Szekció, Neveléspszichológiai Szekció, Neuropszichológiai Szekció, Egészségpszichológiai Szekció.
 

research papers proofreading

Aktuális hírek

Legolvasottabb hírek